Secțiunea 1. Părțile și scopul
Art. 1. Organizatorul concursului „Hackathon” (denumit în continuare „Concursul”) este Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, prin Institutul de Cercetare CAMPUS, denumit în continuare „Organizator”.
Art. 2. Concursul este destinat unui număr de maximum 40 de participanți.
Art. 3. Prin acest Concurs, Organizatorul își propune să aducă împreună studenți pasionați de domeniul IT, pentru dezvoltarea de soluții inovatoare într-un timp limitat și pentru a le dezvolta cunoștințele și abilitățile specifice.
Secțiunea 2. Locul și perioada de desfășurare
Art. 4. Evenimentul va avea loc în format fizic, în perioada 25-26.10.2024, pe o durată de 24 de ore, începând cu vineri 25.10.2024 ora 10:00, în clădirea Institutului de Cercetare CAMPUS, la adresa din Splaiul Independenței nr. 313, Sector 6, București, în spațiul pus la dispoziție de Organizator.
Secțiunea 3. Procedura de înscriere și eligibilitate
Art. 5. Înscrierea participanților se poate realiza în mod individual sau în echipă (maximum 4 membri), în perioada 09-22.10.2024, pe pagina https://hackathon2024.aimultimedialab.ro, astfel:
a. participare individuală:
- selectarea uneia dintre secțiuni;
- completarea datelor personale (nume și prenume, dată de naștere);
- încărcarea CV-ului;
- acceptarea regulamentului de participare.
b. participare în echipă:
- selectarea uneia dintre secțiuni;
- completarea numelui echipei;
- completarea datelor personale pentru fiecare membru (nume și prenume, dată de naștere);
- încărcarea CV-ului pentru fiecare membru;
- acceptarea regulamentului de participare.
Art. 6. O persoană/ o echipă se poate înscrie doar la una dintre secțiunile disponibile:
- software development;
- cryptography;
- artificial intelligence;
- applied electronics.
Art. 7. Toți participanții trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate:
- cetățenie română;
- vârsta cuprinsă între 18-27 ani;
- absolvenți, studenți înscriși în ciclul de licență sau masteranzi ai unei instituții de învățământ cu profil IT/tehnic.
Art. 8. În situația în care, la concurs, se vor înscrie mai multe persoane decât locuri disponibile, organizatorul își rezervă dreptul de a selecta participanții, aplicând următoarele criterii:
- urmarea unei specializări în acord cu secțiunea la care se înscrie;
- experiență profesională/ stagiu de practică/ internship în corelare cu secțiunea la care se înscrie.
Art. 9. După înscrierea online, concurenții primesc un e-mail care conține confirmarea participării la Concurs.
Secțiunea 4. Condiții generale
Art. 10. Participarea la Concurs este gratuită.
Art. 11. Pe durata derulării competiției, participanții nu vor avea voie să părăsească locația, iar Organizatorul va asigura condițiile necesare, inclusiv servicii de catering.
Art. 12. Fiecare participant va trebui să își aducă propriul echipament IT (laptop, calculator, etc.) și orice alte materiale de care ar putea avea nevoie pentru a-și realiza proiectul. Conexiunea la internet este asigurată de către organizatori.
Art. 13. Participanții care se înscriu la secțiunea applied electronics beneficiază de kit-uri Raspberry Pi (și consumabile) în vederea realizării temei/echipă.
Art. 14. Participanții care se înscriu la secțiunea artificial intelligence beneficiază de resursele financiare necesare pentru antrenarea modelului până în limita sumei de 150 lei/echipă.
Art. 15. Fiecare participant/echipă elaborează un proiect conform cerințelor tehnice a hackathon-ului, pe care, la finalul competiției, îl prezintă juriului sub forma unui raport de lucru al participantului/echipei (prezentare), însoțit de un scenariu concret de rulare a aplicației.
Secțiunea 5. Drepturile și obligațiile participanților
Art. 16. Drepturi:
- utilizarea, la elaborarea proiectului, a oricărei tehnologii, mediu și instrumente actuale de elaborare a aplicațiilor soft;
- utilizarea GitHub în calitate de mediu de stocare și versionare a aplicației elaborate.
Art. 17. Este interzis participanților:
- copierea parțială sau integrală de soluții terțe (diferența va constitui nu mai puțin de 40% a listing-ului aplicației elaborate);
- implicarea persoanelor terțe (cu excepția mentorilor autorizați) în activitatea participantului/echipei de elaborare;
- scoaterea sau introducerea, pe parcursul concursului, de materiale sau soluții soft, care se referă nemijlocit la aplicația în curs de dezvoltare.
Art. 18. Participanții sunt obligați să respecte regulile de conduită și etică academică așa cum sunt specificate în Carta Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București și în Codul-cadru de etică și deontologie universitară aprobat prin HG nr. 305/2024.
Secțiunea 6. Evaluarea proiectelor:
Art. 19. La finalul celor 24 ore, participanții/echipele trebuie să prezinte proiectul dezvoltat juriului într-o prezentare de maximum 5-10 minute, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri.
Art. 20. Juriul va fi format din reprezentanți SIE care au expertiză în domeniul IT și reprezentanți ai Organizatorului și evaluează produsele finale ale participanților/echipelor în funcție de criteriile predefinite și aduse la cunoștința participanților anterior începerii concursului.
Art. 21. Criterii de estimare a rezultatelor concursului:
- gradul de corelare a aplicației implementate cu cerințele tehnice impuse.
- gradul de finisare a aplicației implementate.
- creativitatea, complexitatea și eficiența aplicației implementate.
- scalabilitatea și flexibilitatea aplicației implementate (abilitatea de a fi funcțional adaptată și/sau extinsă).
- comoditatea și atractivitatea interfeței utilizatorului final în aplicația implementată.
- gradul de aplicare a pattern-urilor arhitecturale în aplicația implementată.
- eficiența și modul de organizare a activității echipei de elaborare.
Secțiunea 7. Premii
Art. 22. Organizatorul va acorda din sponsorizările obținute pentru Concurs, premii pentru primii 3 participanți/echipe clasate, la fiecare dintre secțiunile disponibile, în funcție de evaluarea proiectelor, astfel:
- premiul I – 2.500 lei
- premiul II – 1.800 lei;
- premiul III – 1.300 lei;
- premiul pentru inovație – 1.500 lei, care se acordă unui singur participant / unei singure echipe, indiferent de secțiunea la care s-a înscris.
Secțiunea 8. Încheierea concursului
Art. 23. La finalul concursului, organizatorul anunță câștigătorii, va oferi diplome și premii.
Art. 24. Toți participanții care au finalizat tema/proiectul primesc diplome de participare.
Art. 25. Participanții sunt rugați să ofere feedback prin intermediul unui formular.
Secțiunea 9. Aspecte generale
Art. 26. Prevederile prezentului Regulament se aplică tuturor persoanelor care participă la Concurs. Acesta este disponibil pentru oricare persoană interesată pe toată perioada de desfășurare a Concursului la https://hackathon2024.aimultimedialab.ro.
Art. 27. Temele concursului vor fi puse la dispoziția participanților în ziua derulării concursului.
Art. 28. Orice încălcare a prevederilor prezentului Regulament conduce la descalificarea participantului/echipei respective.
Art. 29. Drepturile de proprietate intelectuală ale proiectelor dezvoltate de către participanți aparțin acestora. Organizatorul și Partenerul își rezervă dreptul de a utiliza proiectele în scopuri de promovare a concursului, cu acordul echipei respective.